PantherGaming
Slide item 1
Slide item 2
3
5
Slide item 5
Slide item 6
8
9

Хостирање

 

 

DDHost - Join Us in the Cloud

 
ДДХост е една од првите хостинг компании во Македонија која  4 години успешно  работи на  нашиот пазар. ДДХост во саработка со неколку од 10-те најголемите  светски хостинг компании има за цел да ви овозможи безпрекорна функционалност на вашата веб страница. 

Хостинг серверите се лоцирани во Англија и Америка и нив ги одржуваат преку 260 вработени кои 24/7 часа се грижат за стабилноста на серверите и поддршката на нивните корисници. Според статистиката во декември 2009 на серверите се хостирани преку 2.200.000 домени, што значи дека вкупно се опслужуваат преку 2 милиони корисници.

Успешноста на компанијата поради што ја разликува од останатите хостинг компании е тоа што НЕ поддржува ОВЕРСЕЛ. Тоа е и една од главните причини за стабилноста на серверите.

Што е ОВЕРСЕЛ?  (Hosting Overselling) претставува ситуација во која компанијата нуди хостинг планови кои се неодржливи ако еден од клиентите ги искористува целокупните ресурси (простор и трансфер на податоци) кои му се доделени, бидејќи истиот ограничен простор и трансфер на податоци го продава на повеќе различни корисници.

На пример, хостинг компанија која поседува сервер со 80 гигабајти простор може на 100 корисници да им продаде пакети со големина од 80 гигабајти, а Вие како нивен корисник да искористувате многу помалку од просторот кој ви е доделен во пакетот. Еден од главните проблеми кај ваквите сервери  настанува кога неколку од корисниците реално ќе го искористат просторот и трансферот кој им е доделен при што доѓа до застој во работата на серверот. Исто така, овие сервери се карактеризираат со голема нестабилност затоа што имаат повеќе од 80% искористеност на процесорот и хард дискот.

Со развојот на технологијата и зголеменото побарување на хостинг ресурси ја воведовме новата Cloud Computing технологија.

Ја искористивме новата (cloud computing) технологија, за да го пречекориме ограничувањето на ресурси на еден сервер. Cloud Hosting и Cloud Computing е тренд во последниве неколку години. Веројатно не е првпат како слушате за овие термини. Тоа е технологија што до пред кратко време беше користена само од гигантите Google, Amazon, E-Bay...

Со зголемувањето на обемот на побарување, последниве години стана достапна и за помалите компании. Оваа технологија дозволува да споиме повеќе сервери, а клиентите да имаат представа дека работат на еден сервер. Со ова добивме можност реално да нудиме НЕОГРАНИЧЕН простор и месечен трансфер и секогаш кога има потреба од ресурси го надградуваме нашиот cloud server со дополнителен сервер компјутер. Освен еластичноста, голема предност кај оваа технологија е и флексибилноста при хардверски дефекти. Пример при хардверски дефект на еден од серверите во Cloud каскадата, целиот Cloud продолжува со работа додека се врши санирање на дефектот на серверот. Со ова Вие како клиент воопшто не ги приметувате ваквите дефекти. Со ова се зголемува uptime времето на серверите до 99.99%.

Хостинг Пакети

Linux DD 64

од 2240 ден.

годишно

2GB веб простор

100 GB месечен трансфер

1 хостиран домен

Неограничено бази, е-мејл адреси, ФТП акаунти...

   Нарачај

Win DD 64

од 3420 ден.

годишно

2GB веб простор

100 GB месечен трансфер

1 хостиран домен

Неограничено е-мејл адреси, ФТП акаунти...

   Нарачај

LINUX Reseller Beginer

од 1180 ден.

месечно

50 GB веб простор

Неограничен месеен трансфер

50 хостирани домени

Неограничено бази, е-мејл адреси, ФТП акаунти...

   Нарачај

LINUX VPS 64

од 1180 ден.

месечно

30 GB веб простор

Неограничен месеен трансфер

1 GB рам меморија

Неограничено бази, е-мејл адреси, ФТП акаунти...

   Нарачај

Бесплатен .мк домен со секој нов хостинг пакет - засекогаш

Хостинг пакети почнувајќи од 150 денари месечно НАРАЧАЈ ВЕДНАШ
Официјален регистрар на .МК и .МКД домени

Визија

Да станеме Вашето омилено место за комплетен избор на ИТ опрема и услуги. Да нè препознавате како синоним за извонредност во сите аспекти на компјутерската технологија. Заедно да создадеме исклучителни вредности преку имплементација на современите информациско-комуникациски технологии. Повеќе...

Мисија

Целокупен технолошки напредок преку промоција на врвни технологии, квалитетна услуга и поддршка со компетитивни цени и задоволни потрушувачи.

Повеќе...

Контакт

 ул. Фрањо Клуз бр.12/1-4

 02 3 100 700

 info (@) ddcom.mk

Работно време:

Понеделник - Петок

09:00-17:00